Brothers In Time

Petri Liljeroos och Joppe Lundman.

 

Look What You Have Done

Låt som handlar om att känna sig nedbruten av någon. Men till slut hittar man kraften att resa sig. Lyssna Musik

Alexander Lund

Vilken dag. Alexander Lund tog en sväng förbi min lilla studio. Han greppade basen och sångmikrofonen. vilken talang! Lyssna Musik»

Speak With The Dead

Lite läskig titel men det är inte så farligt som det låter. Handlar om hur mycket anknytning vi har till de döda. Lyssna Musik»

Ain't Got You

Fredagen är i antågande. Sätt bärsen på kylning. Lyssna Musik»

World of Terror

Ibland undrar man vart världen är på väg. Lyssna Musik»

Loud As Hell

Ibland måste musiken vara hög och hård. Lyssna Musik»

Rock'n'Roll Is Calling

I en värld med alldeles för mycket oro, faror och orättvisor kan musik vara en behövlig flykt från verkligheten, om än för en liten stund. Lyssna Musik»

Starfighter

I en avlägsen framtid hotas jorden av ett intergalaktiskt krig. Med hjälp av framtidens teknik har resor mellan galaxerna blivit möjliga. Flera skurkaktiga världar har fått upp ögonen på jorden och dess befolkning. Invånarnas hopp står till den enda som kan rädda dem från en säker undergång. Med ett enomt mod och en styrka av tusen arméer beger sig Starfighter till jordens undsättning. Likt ett eldklot över himlen anländer han i sista stund. Lyssna Musik»

Musik

Rock'n'Roll. Lyssna Musik»

Vänner

Vad vore livet utan vänner. Min gode vän Bengt Gunnarsson tyckte att valborg, ja det kunde man fira i Östersund. Sagt och gjort, han styrde kosan mot mitten av Sverige. Vi träffades för första gången när vi var runt fyra år. Sedan dess har vi varit dom bästa av vänner. Med varsin gitarr jammade vi oss genom helgen. Här kan ni lyssna till resultatet. "Dimensions" under Svinbra Musik»

Bröllop

Påskafton 2012 gick i kärlekens tecken.Min musikervän Marcus Suikki gifte sig med sin Catharina. Jag skrev naturligtvis en kärlekssång och framförde den under festen med det förträffliga rockbandet Hangover Survivors. Lyssna på "When I say That I Love You" Musik»

Rock

Ibland vill man verka en aning farlig. Lyssna Musik»

Musik

Musiken kommer i olika former och med olika budskap. Tänk dig en kvinna som längtar efter lite omvårdnad, då ringer hon sin älskare. Lyssna Musik»

Blues

Det kan vara skönt med en blues så här i mörkrets tider. Håll tillgodo  Musik»

God Jul

Vad är bättre än julafton? God jul allihopa.   Musik»

Rock'n'roll

Vrid upp volymen på max.  Musik»

En dag i Mörrum

Vad är det som är så speciellt med Mörrum? Jo, smaka på namnet ett tag, Mörrum, Mörrum. Det finns något där i klangen som är utöver det vanliga. Men är inte fisket i Mörrum bara få förunnat? Nej då. Visst det kostar kanske lite mer än det man är van vid men har man ett fiskeintresse kan det vara värt att kolla upp. Det är kanske lite som Rom, man måste ha upplevt det innan man dör. Följ med på ett äventyr med Lasse Frets från Danmark. Läs mer»

Joakim "Joppe" Lundman

Min barndomsvän Joppe ringde och sa. Du, jag och grabbarna kommer upp en vecka. Är det Ok? Packa väskorna och kom upp var det första som slog mig. Efter några soliga dagar på Älgnäset for vi upp till Östersund. Självklart skrev vi ihop en låt och spelade in den kvällen. Joppe tog hand om sången och hans söner Vincent och Hector skrek sig hesa i kören. Lyssna på Dark Child.  Musik»

Laxfiske = väntan

Laxfiske kan vara det roligaste som finns, men det kan även ta ut sin rätt på spösvingaren. När dagar av uteblivna hugg växer sig till veckor blir tron om en lax allt svagare. Det räcker dock med att någon annan får en fisk så är man tillbaka på ruta ett igen. Varför återvänder man varje sommar, i flera veckor, till detta högst osäkra fiske? Ja säg det den som kan. Lyckoruset eller laxfrossan efter en lyckad landning är nog en del av svaret, kamratskapen en annan. Det finns nog inte något annat fiske där utövaren villigt lägger ut stora belopp men ändå accepterar en nolla i fångststatistiken. Det är helt ok att inte få ett enda napp på en hel vecka, det är ju faktiskt en normal vecka för en laxflugfiskare. Efter tusentals kast när laxen till slut tar min fluga tänker jag, gled den in och fastnade i laxens mun bara av en ren slump. Det känns så ibland(ofta). Vad gör man under all dötid, då vattenståndet är fel, då vinden är fel? Jag lovar, man kan förklara bort det mesta när det gäller laxfiske. Jo, plocka fram instrumenten.

Vrid upp volymen och lyssna till Lover. Inspelad vid Muonioälvens strand.  Musik»

Musiken som följeslagare

Redan som ung grabb blev jag fascinerad av elgitarrens mäktiga ljud. Det blev en symbol för det fria och kreativa livet. Efter mycket tjat klev jag och min mor till slut in på musikaffären Sound Side på götgatspuckeln. Väggarna syntes knappt bakom alla förstärkarstaplar. Killarna som jobbade där rökte och var långhåriga, inte minst coola. Roger, Drutten och alla andra. Det jag minns bäst är lukten, bara jag blundar finns den där igen. Jag fick till slut med mig en SG kopia, en vit och underbart vacker gitarr som bara var min.  Musik»

Fiske för alla

Tidskriften "Fiske för alla" har Nr 4 nu ute i butikerna. Mycket bra läsning och fina bilder. T.ex på sidorna 93-97 hittar du en rolig bildberättelse om en otrolig dag vid Mörrumsån.

Mikael Engström på radion

Måndag 2:a maj kan man höra Mikael Engström berätta om sitt författarskap på SR P1 klockan 14:03. Se till att ratta in kanalen i god tid.

Fiska med barnen

Jag tänker ofta tillbaka på tiden när flickorna ville följa med på mina fiskeresor. Land och rike kuskade vi runt i den lilla röda fiskebussen. Nu vill jag inte ta i för mycket men jag vill minnas att de hade roligt, riktigt roligt. Läs mer»

Cowboys

Cowboy, häst och revolver, känns det igen? Jag vet inte varför många av mina låtar har dessa ingredienser. Det bara är så.  Musik»

Lars "Kalle" Karlsson

Min läromästare och stigfinnare i fiskelivet. Läs mer»

Mina vänner

Genom fisket har jag lärt mig känna underbara vänner. Förbrödringen vid en lägereld är klasslös och sann.. Läs mer»

Musiken som inspiration

Ställ mikrofonen mot högtalaren. Snurra plektrumet några varv tills det ligger rätt och dra igång riffet.  Musik»

Färden går mot norr

Jag bytte olja och tändstift innan jag startade fiskebussens 66 hästar starka boxermotor. Nu var det dags att åka upp till nordkalotten för en efterlängtad fiskeresa. Läs mer»

Rock'n'roll passar bra till det mesta

Ta fram gjutjärnsgrytan och laga till en het chili. Ring några kompisar och ta fram kalla öl. Blås bort dammet på SG:n och vrid upp Dirty förstärkaren på max. Let's rock  Musik»

Gunnar Westrin

I fredags sa Gunnar till mig att gå upp klockan sex på morgonen och lyssna på radio. Det var visst ett bra program på P1 där den gode Gunnar fiskade lake live. Jag tänkte att fiskar han lake live måste jag ge det en chans. Naturligtvis tryckte jag av väckarklockan, den ringde ju så obarmhärtigt tidigt. När kaffesuget till slut drev mig upp ur sängen insåg jag att programmet slutat för länge sedan. I dessa tider gör det faktiskt inte så mycket. Det går alldeles utmärkt att lyssna på webben. Gå in på Sveriges radios hemsida och P1. Leta upp programmet naturmorgon eller klicka på länken. Naturmorgon»

Lasse Frets - Dansk laxdynamit

Jag hade ynnesten att få vara med i Mörrum när Lasse tyglade en storlax. Självklart ställde jag några frågor. Läs mer under fiske - vid lägerelden Lägerelden»

2011 Vad har du i ditt sköte?

Det är alltid lite speciellt med nyårsafton. Det infinner sig en känsla av mystik, ja en känsla av att något övernaturligt kommer att hända. Så gjorde det även detta år. Jag ringde min kompis Joppe Lundman och frågade om han kom ihåg en gammal låt vi gjorde i början på 90-talet, visst gjorde han det. Musik»

God Jul

Jul bör absolut firas med lite musik. Det gör man bäst genom att klicka på musik och svinbra. Man kan ju nynna en melodi men kan man nanna en melodi? Ja kanske det. Musik»

Gimme Some Of Your Love

Då var det dags för lite stökig blues. Klicka dig fram och vrid upp volymen. Musik»

Lasse Frets - Dansk laxdynamit

Jag hade ynnesten att få vara med i Mörrum när Lasse tyglade en storlax. Självklart ställde jag några frågor. Läs mer under fiske - vid lägerelden Lägerelden»

Gunman Blake

Då var det dags igen. Klicka dig fram och vrid upp volymen. Musik»

Öringfiske med Benny Wiktorsson

Det här börjar utvecklas till en serie med Benny Wiktorsson i fokus. Än en gång tog den tålmodige Fredrik " Frekko" Mickelsson-Skaulo med mig och Benny på fiske. Denna gång är vi i hans hemmavatten. Läs »

Harrfiske med Benny Wiktorsson

När nu laxläget var som det var fanns det tid för de mindre spöna. Den eminente fiskaren Fredrik " Frekko" Mickelsson-Skaulo tog med sig mig och min vän Benny Wiktorsson på underbara fiskenätter i hans hemmavatten i norr. Läs »

Sommaren 2010

Sommaren 2010 i Tornedalen kommer inte att bli ihågkommen som en laxsommar, snarare tvärtom. Visst kommer vi att minnas den för det fina harr- och öringfisket. Till och med en och annan abborre men inte för laxarna. Eller jo kanske ändå. Det känns som om vi nådde en punkt. Inte botten men en punkt som fick oss alla att reagera. Något måste göras och det snabbt.

Nytt under musik och svinbra

Ta fram kalla öl det är dags för party. Musik»

Hangover Survivors

Vet du inte vad du ska göra ikväll? Då vet jag det. Vill du skaka med benen, kasta ditt hår fram och tillbaka, forma din hand till ett snigelhuvud? Ja det är klart att du vill. Bor du dessutom i Norrbotten hoppar du in i bilen och tar med dig så många kompisar du kan och åker till bygdegården i Sundom. Nu undrar du säker varför? Enkelt, ett av världens bästa band spelar där ikväll. 2010-05-08 kl 21.Du kanske tänker att Thin Lizzy eller Status Quo eller AC/DC eller Iron Maiden är världens bästa band. Visst kan det vara så men jag är inte helt säker på det. Jag kan garantera att Hangover Survivors är ett av världens bästa band! Eller i alla fall Norrbottens bästa band. På med nitbältet och dra dit!

Entre 50 kr

Massor med öl och vin till försäljning.

 

 

Skruva upp volymen igen

Sätt ölen på kylning. Blås bort dammet på förstärkaren och vrid upp volymen till max. Musik»

Diskkrasch

Då hände det som inte skulle hända mig. När jag tryckte igång datorn en morgon stirrade jag förskräckt på de vita bokstäverna som sa: No operating system found. Hur många gånger jag än startade om lös denna mening allt starkare tills den slutligen etsade sig fast i mina näthinnor. Snälla någon, låt inte detta vara sant. Tankarna vandrade allt snabbare. När hade jag gjort sista backupen? Få se.....ett halvår sedan. Tårkanalerna blev fuktigare, andningen blev ansträng och munnen blev snustorr. Mina kamrater på dataföretaget Koneo gjorde allt de kunde. Vi bytte kretskort, la disken i frysen, men ingenting hjälpte. Det klonkade och rasslade men sen blev det tyst, så där otäckt tyst. Alla ni som sparar foton, texter och egenskapad musik. Glöm inte att ta backup.

 

 

Flugfiskemässan

Stockholmsmässan - Älvsjö

11 - 14 mars 2010

Nytt rullsystem, lyxig flytring och uppblåsbar båt väcker nyfikenhet...

Så börjar flugfiskemässans pressmeddelande. Det är ett säkert vårtecken när inbjudan till flugfiskemässan dimper ner i brevlådan. Fastän termometern visar tvåsiffrigt på den blå skalan smyger det sig in en värme i kroppen. Och ett hopp om sommarfiske tänds. Men en rulle är ju en rulle och ett spö är ett spö. Kan det verkligen hända så mycket inom den fronten på ett år? Nja, kanske inte varje år men det visas alltid upp nya innovativa läckerheter för oss intresserade att sukta efter. Föredragen och bildspelen avlöser varandra. Men är inte det där Hywel Morgan, han som kastar så långt, och med hur många spön som helst samtidigt. Men den där känner jag igen, det är ju Gunnar Westrin, en äkta fjällräv. Frödin....Engström. Det duggar tätt med fiskekändisar på flugfiskemässan. Var inte blyg, gå fram och prata med dom. Som brukligt delar flugfiskemässan lokal med vildmarksmässan. Så om man för en stund tröttnar på krokar och krokiga linbågar kan man smeka en kajak eller vila lite i ett nytt fjälltält.

Gå in på flugfiskemässans hemsida och kolla programmet. Eller varför inte titta in på Hywel eller Gunnars hemsida. Se länkar nedan.

Vi ses på mässan.

www.flyfishingfair.com

www.hywelmorgan.co.uk

www.westrin.se

Ny låt

Gå in under musik och klicka på svinbra. Varning för Rock'n'Roll Musik»

AC/DC spelar i Stockholm 3:e juni

Det är dags att ta på sig t-shirten i sommar och dra ner till huvudstaden. Världens bästa rockband äntrar scenen på Stockholms stadion den 3:e Juni.

Angus Young, Malcolm Young, Cliff Williams, Phil Rudd och Brian Johnson

 

Urban Kumpula

Urban Kumpula, debattör och fiskevårdare. Gå in på www.nsd.se och läs mer om honom. Nsd»

Gott nytt år och ny låt

Nu är det dags att fira in det nya året. Gör det med lite musik. Rock on. Musik»

God Jul

Jag vill önska alla läsare en God Jul. Jul»

Tips om en fiskesida

Fiskaren och författaren Gunnar Westrin har sin fiskekrönika i NSD. Besök detta nav för fiske i Norrbotten. Nsd»

Nya låtar

Nu finns det lite ny rock'n'roll på musiksidan igen. Gå in under musik och lyssna runt. Musik»

Angeldon och poesi

Sidsjön i Jämtland, ett vatten att längta till. Följ med när Hans Ferlin fiskar med angeldon. Läs »

Tips om en fiskeblogg

Mästerfiskaren Fredrik "Frekko" Mickelsson-Skaulu har en fin fiskeblogg. Blogg»

Nyhet under menyn fiske

Nu finns det en ny meny under fiske. Artiklar och sånt. Här kommer jag att presentera texter och bilder i en mer artikelliknande form. Först ut är en artikel om en av sveriges kanske minst kända storlaxälvar, Muonioälven. Alla vi fiskare, barn som vuxna drömmer ständigt om det stora hugget. Följ med till Kaalamakoski där dröm kan bli till verklighet. Läs »

Läs om Tommy

Följ Tommys hisnande flykt i den månbelysta Tornedalsnatten. Här kan du läsa de första kapitlen ur en berättelse som Åsa och Jag skriver tillsammans. Handlingen utspelar sig i Hälsingland och Tornedalen. Plötsligt förändras Tommys liv då hans far gör det otänkbara. Du hittar den rafflande berättelsen under spänning, eller klicka här. Läs »

Äntligen höst

Finns det något bättre än att tända upp en eld nere vid stranden en stilla höstkväll. Visst smakar grillkorven då så där extra gott. När solen tittar fram kläcker de sista insekterna till fiskarnas stora förtjusning. Snabbt sprider sig vakringar över hela sjön. Höst»

Skruva upp volymen

Då var det dags igen. Gå in under musikså finns det lite nya låtar. Musik»

Frekko - laxfiskaren

Fredrik Mickelsson-Skaulu. Möt en av Sveriges bästa laxfiskare. Jag satt vid min lägereld och plötsligt dök Frekko upp. Lägerelden»

Nya låtar igen

Nu finns det lite ny rock'n'roll på musiksidan igen. Gå in under musik och håll ögonen öppna. Rätt som det är rullar det in något från höger. Musik»

Rörförstärkare - Dirty Tube Amps

Att få spela på en bra rörförstärkare hör till det goda i livet. Men att ens kompis och fiskebroder bygger sådana är nästan för bra för att vara sant. Han heter Lars Karlsson, kallas för Kalle men säger själv Dirty, eller rent utav Dr Dirty. Förstärkarna han bygger går under namnet Dirty och firman heter Dirty Tube Amps. Vill du veta mer om Dirty amps? Klicka här»

Lite fakta om min Dirty-förstärkare:

Point to point handbyggd Dirty-variant på en Fender Deluxe Reverb. Matchless handlindade originaltrafos. Rörlikriktning och rördrivet Accutronics reverb.
1 kanal med hög och låg ingång. Vol, bas, mellan, diskant och reverbkontroller.
4-8-16 Ohms högtalarutgångar.

Högtalarlådan är byggd i stavlimmad 18mm furu med baffel i 18mm björkplywood.

Två stycken 10" Weber Alnico Signature series.

Vill du se den? Kolla här »

Sommaren är här

När jag tidigt om lördagmorgonen klev ut på bron kände jag att något var annorlunda. Det var varmt, alltså riktigt varmt. Genom sömndruckna ögon hann jag se en klarblå himmel innan det sved till strax nedanför pannloben. Det var solen som sa, här är jag. Jag gnuggade instinktivt ögonen medan jag tassade runt knuten. Sommar»

Nya låtar

Nu finns det lite ny rock'n'roll på musiksidan igen. Gå in under musik och håll ögonen öppna. Rätt som det är rullar det in något från höger. Musik»

Flugfiskemässan 2009

Varje år när flugfiskemässan går av stapeln börjar en bild växa fram i mitt inre. Först lite grönt gräs, där långt borta. Sedan kommer grönskan allt närmare och fylls på med fågelsång, blad och blommor. Till sist står jag där vid mitt älskade vatten, beredd med spöet i min hand. Visst kan man tycka att mässorna är rätt lika från år till år. Jag kan bara hålla med men atmosfären är alltid olika. Man träffar nya människor varav en del blir vänner för livet. Man börjar tänka fiske igen. Flugbindningslådan saknar alltid något. Kanske en ny och blank rulle. Jag tittade in i LOOPs monter, där var allt på engelska. Jag vet inte varför men man ser det överallt i samhället. Det kanske är häftigare, vad vet jag? Swedish Lapland hade en fin monter med en stor personalstyrka. Jag kan bara ge rådet att besöka norra Sverige. Ta på vandringskängorna och trampa runt lite i Tornedalen. Fiska i de fria älvarna, andas den lätta luften på nordkalotten. Jag köpte mig själv spöhållare till bilen. Nu i sommar kan jag susa omkring som värsta proffset, om jag vågar. Snart går vi in i april, månaden då sjön hemma brukar gå. Titta in under galleri så finns där ett bildspel från mässan. Eller klicka här Kolla»

Thomas Åkerberg lurar gäddan

Det finns magiska blå dagar om vintern, då ljuset förtrollar nyfikna själar. Om sommaren kan himmel och vatten förenas i denna glada grundfärg. Visserligen klär sig bluesen i blått men det är en annan historia. Min vän Thomas Åkerberg kom på besök en tidig julidag. Läs»

Titta in hos Gunnar

Gunnar Westrin är en av vår tids mest lästa fiskeförfattare. Förutom böcker och artiklar bloggar han på NSD. Vill du veta lite om Gunnar kan du titta under menyn "vid lägerelden" som du finner om du klickar på "fiske" eller här». Gunnars blogg hittar du på NSD. Gå in under fiske. Läs »

Flugfiskemässan 2009

Snart slår portarna upp för årets upplaga av flugfiskemässan. Självklart är jag på plats för att träffa andra likasinnade. Rapport kommer nästa vecka, så håll ut.

Lucia 2008

Plötsligt lättade molnen och ett landskap i vinterskrud stod utanför dörren. Snön balanserade tungt på varje gren så långt ögat kunde nå.Titta under Galleri och bildberättelser, eller klicka Här»

Nya låtar

Nu finns det lite ny rock'n'roll på musiksidan. Längst ner bland låtsamlingarna hittar du W.Y.S.I.W.Y.G eller klicka här Lyssna »

Sidsjön - Ett vatten att längta till

För alla er som följer berättelserna från östjämtska SIdsjön. Här kommer del 6, håll till godo.. Läs »

Bildberättelser

En sista nyhet för året 2008. Under menyn galleri hittar du nu även bildberättelser. Läs »

Mikael Engström

Sent en decemberkväll kom Mikael Engström och hälsade på vid min lägereld. Mikael är författare, fotograf, journalist men också en hängiven fiskare. Läs »

Hur går det för Tommy?

Följ Tommys hisnande flykt i den månbelysta Tornedalsnatten. Läs »

Gunnar Westrins blogg.

Följ Gunnars blogg och annat fiskenyttigt på NSD. Läs »

Musiksidan får nya kläder.

Äntligen har jag tagit mig tid och gjort om musiksidan. Ett önskemål från många var att kunna lyssna samtidigt som man surfade runt på sidan. Surfs up! Läs »

GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN 11/9

Vår trognaste läsare, Åsas mamma fyller år idag. Vi stämmer naturligtvis upp i ett fyrfaldigt leve - hip hip hurra hurra hurra hurra.

Tommy del 6

Medan Leif och Pekka försöker ta sig över myren ringer Rolle polisen, som kanske kommer.
I varsin säng ligger Tommy och Sara och stirrar i taket. Ingen av dem kan sova. Ska de någonsin bli ett par?
Någon är på väg upp till Tornedalen, någon som kommer att förändra allt…
Det här är faktiskt det sista du får läsa på hemsidan om Tommys äventyr.

Ja, det här är alltså det sista du kan läsa här om Tommy. Nu vill vi skriva klart vår berättelse och kanske någon dag snart så kan du köpa den som bok. Men det är klart, om du verkligen tjatar så…

Det är många som frågar oss hur vi skriver. Vi tänkte ta tillfället i akt och berätta lite här. Det är ju inte helt lätt att vara två som skriver en berättelse. Man kan väl säga att vi skriver varsin del. Men även om vi gör det så kommer vi på det mesta tillsammans. Den största delen av jobbet görs via e-post. Någon av oss skriver en del och så skickas den över till den andra för påseende. Vi kommer med kommentarer och så ändrar vi kanske lite. Inför varje utlägg här på hemsidan har vi först valt ut hur mycket som ska läggas ut och sedan finslipat på detta. Sedan gör Kent illustrationer utifrån texten och så lägger vi ut helt enkelt. Det är både roligt, frustrerande, härligt, jobbigt och alldeles, alldeles underbart att skriva!

Har vi klart för oss hur berättelsen ser ut i fortsättningen och hur det slutar då? Jo, det är klart att vi vet vad som kommer att hända, men det berättar vi ju inte! Mycket arbete återstår innan vi är vid slutet på historien.

Tack alla som har läst så här långt! Hoppas att ni snart kan läsa boken om Tommy. Läs »

Hälsningar Petri och Åsa

En ny meny under fiske

Nu har jag lagt till både filmer och Muvees. Just Muvees kanske inte är riktig film men nästan. Läs »

Svårt att läsa om Tommy på skärmen?

Om du tycker att det är jobbigt att läsa om Tommy direkt på skärmen finns nu hjälp för dig. Under spänning kan du nu klicka på PDF för utskrift och sedan skriva ut. Det förutsätter att du har Adobe Reader. Läs »

Nytt kapitel om Sidsjön

Hans Ferlin och Kent Hanvåg hängde med till den underbara Baksjön. Vad har grillkorv med fiske att göra? Spänn fast broddarna och häng med. Läs »

Världspremiär - Samtal vid lägerelden

Samtal vid lägerelden finns som en ny undermeny till fiske. Här kan du hitta intervjuer med kända och okända fiskekamrater. Först ut är Gunnar Westrin. Läs »

Sidsjön - Ett vatten att längta till

Ett nytt spännande kapitel om fisket i Sidsjön finns nu ute. Gå in under menyn Fiske och Sidsjön så hittar du ett nytt kapitel varje månad. Eller klicka här. Läs »

Lax i solsken

När laxen hugger stannar tiden. Du behöver en PDF-läsare för att öppna filen. Om du inte har Adobe reader så kan du klicka på länken nedanför. Läs »

Måsar

Ibland blir laxfisket tungt och tråkigt när det går långt emellan huggen. Att fota måsar kan då bli en mycket bra avkoppling från spösvingandet. Du behöver en PDF-läsare för att öppna filen. Om du inte har Adobe reader så kan du klicka på länken nedanför. Läs »

Rapport från norr

Här kommer en rapport från nordligaste Norge. Du behöver en PDF-läsare för att öppna filen. Om du inte har Adobe reader så kan du klicka på länken nedanför. Läs »

Live at Levajok

Under laxfiskeveckan i Levajok (Tanaälven) fiskades gitarren upp och en improviserad spelning i midnattssolen ljöd i älvdalen. Tre nya låtar och en gammal goding i ny tappning. Du finner dem längst upp i spellistan. Lyssna »

Sidsjön - Ett vatten att längta till

Nu kan du läsa om Sidsjön, ett paradis i östjämtland. Det är här jag finner min inspiration, det är här jag känner det stora lugnet. Möt min fiskebroder Hans Ferlin och låt honom ta dig ut på fina fiskeäventyr. Det kommer att finnas ett nytt spännande kapitel varje månad så håll utkik!. Du behöver en PDF-läsare för att öppna filerna. Om du inte har Adobe reader så kan du klicka på länken nedanför. Läs »

Tommy del 5

Kommer Pekka och Leif hinna i kapp Tommy? Vad är det för lapp Tommy hittar i sin brevlåda? Läs den spännande fortsättningen på berättelsen om Tommy Läs »

Till min mor

Grattis på mors dag. Läs »

Tommy del 4

I Tornedalen fortsätter jakten på Tommy. Ska Pekka och hans gäng hinna ikapp honom? Hur ska det gå för Matsi och ämnar Rolle att ta sitt liv? Tommy tänker tillbaka på livet i Hälsingland. Varför kallas han för hingsten och har han verkligen glömt Sara? Och vem är Pekka egentligen? Läs den spännande fortsättningen på berättelsen om Tommy Läs »

Nya låtar under musik

Liljeroos och Åkerberg upplevde en explosion av kreativitet under lördagen. Två låtar knåpades ihop, text och musik på några timmar. Den batteridrivna lilla portan kom fram dagen efter. "Is love only a word" och "A slow septembers day" Lyssna »

När Beppe kom på besök.

Äntligen var det dags för det årliga besöket av min barndomsvän Bengt Gunnarsson. Läs och lyssna »

Tommy del 3

Att kasta yxa kan vara farligt. Varför är Pekka arg på Leif? Äventyret i Tornedalen och Hälsingland rullar vidare. Gå nu direkt in under spänning och läs om Tommy. Vad är det för guld en del pratar om? Läs »

Flugfiskemässan

Den 14-16 mars 2008 slogs portarna upp på Stockholmsmässan i Älvsjö, det var dags för den årliga flugfiskemässan. Mängder av folk trängdes på flugbindargatan, shoppinggatan och alla montrar där yrkeskunningt branchfolk tog emot. Det var nya spön, rullar och linor överallt. Den som tror att ett flugspö bara är ett fiskespö bör bereda sig på en överraskning. Mässan hölls tillsammans med vildmarksmässan och det blev en succe.
Ca 20.000 besökare räknades in under dagarna tre.
Här kan du se ett bildspel »

Tommy del 2

Den spännande fortsättningen på äventyret i norr. En berättelse skriven i samarbete mellan mig och Åsa Andersson. Följ Tommys bravader när han som en ung kille flyttar från Tornedalen till Hudiksvall. Vem är Liebling? Varför flyr han från släkträffen i hembyn, Rajakoski? Varför kokar Pekka av hämndbegär? Vi kommer att portionera ut berättelsen under våren så klicka nu omedelbart på länken Tommy»

Genom livets snår

Kärlek är något vi alla drabbas av så håll till godo av låten. Lyssna »

 

Martin Westrin

Gunnar Westrins son Martin, just fyllda 21 har bundit flugor i större delen av sitt liv. Här får vi se prov på några av hans verk. Vill du veta mer om flugorna finns alla beskrivna i Gunnars bok "Westrins fjällflugor" (2005) Bokförlaget Settern. Se Martins konstverk under flugor i galleriet. Kolla »

Jag satt och klinkade på min akustiska gitarr

Jag satt och klinkade på min akustiska gitarr, vill minnas att det var en av de vackraste dagar. Melodin dök upp som från ingenstans. Jag ringde min gode vän Thomas Åkerberg och föreslog ett samarbete, han nappade förstås. Bokstäver om vartannat började sakteliga beskriva ord, berättelsen om den ledsna mannen började ta form. Värken i hans själ ville aldrig ta slut och tårarna torkade obönhörligen ut. Varför lät han sin son springa ner till floden i förväg, varför. Lyssna »

Tommy

Nu har jag och Åsa Andersson, "Den underbara pennan från Hälsingland" bestämt oss för att lägga ut början på berättelsen om Tommy och hans liv. Berättelsen är helt fiktiv och inga karaktärer finns i verkligheten. Det finns inga anknytningar i berättelsen till ortsnamnen mer än geografiska.
Under vintern kommer vi att portionera ut berättelsen med jämna mellanrum.

Kent Hanvågs eminenta illustrationer ger ett fantastiskt liv åt texten. Håll tillgodo.

TV4+ i Tornedalen

Nu är det äntligen dags att få se lite fiske och jakt från Tornedalen, närmare bestämt Siekasjärvi. William kommer att träffa mina vänner Gunnar Westrin och Lars Munk under några härliga dagar i september.